Р Е Ш Е Н И Е

 

05.08.2019 год.

 

Номер  61 . . . . . . . . . . .                                      Година 2019                   Град Велики Преслав

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Районен съд – Велики Преслав                                                    трети  състав

На 05 (пети) август                                                                        Година 2019

В публично съдебно заседание, в следния състав:

Председател Стоян Момов

Секретар Марияна Василева,

Прокурор . . . . . . . . . . . . . . . . . .,

като разгледа докладваното от съдия С. Момов

административно-наказателно дело номер 26 по описа за 2019 година, въз основа на закона и данните по делото, на основание чл. 378, ал. 4, т. 1 от НПК

 

Р    Е    Ш    И :

 

            ПРИЗНАВА обвиняемата Г.А.Б. – родена на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, с начално образование, разведена, с ЕГН **********, неосъждана,  ЗА ВИНОВНА в това, че на 25.08.2018 г., в землището на с. Иваново, общ. Върбица, обл. Шумен, в местността „Драката”, от орехови дървета, засадени край пътното платно на път I-7, в участъка с. Иваново – с. Конево, общ. Върбица, в маловажен случай, отнела чужди движими вещи не били под постоянен надзор – 70 кг (седемдесет килограма) плодове на орехови дървета, на обща стойност 133,00 лв., собственост на „Областно пътно управление”***, от владението на длъжностното лице ****– главен специалист ИРД при ОПУ - Шумен, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои престъпление по чл. 195, ал. 4 вр. чл. 195, ал. 1, т. 2, вр. чл. 194, ал. 1 от НК.

            На основание чл. 78а, ал. 1 от НК, ОСВОБОЖДАВА обвиняемата Г.А.Б. с ЕГН ********** ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ и й налага АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ „ГЛОБА” в размер на ХИЛЯДА  ЛЕВА.

            На основание чл. 189, ал. 3 и чл. 190, ал. 2 от НПК, ОСЪЖДА обвиняемата Г.А.Б. да заплати сума в размер на 41,04 лв. (четиридесет и един лева и 04 стотинки), в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР - Шумен, представляваща направените по досъдебно производство № 263/2018 г. по описа на РУ - Велики Преслав в ОДМВР - Шумен разноски по обвинението, по което е призната за виновна и 5,00 лв. (пет лева), в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – Велики Преслав, представляваща държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист за така присъдените в полза на държавата разноски.

            ОТМЕНЯ взетата на 12.10.2018 г. по отношение на обвиняемата Г.А.Б. МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ „ПОДПИСКА”.

            Решението може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес, пред Шуменски окръжен съд.

 

 

                                                                                               Районен съдия: