П Р О Т О К О Л  №39

 

 

Година 2019                                                                                       Град Велики Преслав

Районен съд – Велики Преслав                                                  трети  състав

На 30 (тридесети) септември                                                       Година 2019

В публично съдебно заседание, в следния състав:

                                                                                    Председател Стоян Момов

                                                                       Съдебни заседатели: П.П.

   Н.Н.

Секретар Женя Проданова

Прокурор Калоян Вълков,

Сложи за разглеждане докладваното от съдия  Момов

наказателно дело от общ характер номер 160 по описа за 2018 година.

 

 

На именното повикване в 15:00 часа се явиха:

За Районна прокуратура – Велики Преслав, уведомена, се явява районен прокурор Калоян Вълков.

Подсъдимият С.С., уведомен, се явява лично.

Явява се, редовно призован, защитникът адв. Р.П. от ШАК, назначена на досъдебното производство (л. 45 ДП).

 

            Прокурор – Да се даде ход на делото. Междувременно, на 25.09.2019 г., сме постигнали споразумение за решаване на делото по реда на чл. 384 от НПК. Моля същото да бъде поставено за разглеждане в производството по Глава ХХІХ от НПК. Заедно със споразумението сме представили и разписка за възстановени щети.

            Защитник – Да се даде ход на делото. Постигнали сме споразумение.

Подсъдим – Да се гледа делото. Подписал съм споразумение.

 

 

            Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. чл. 384 вр. 382, ал. 7 от НПК,

            О п р е д е л и:

            ОДОБРЯВА споразумението за решаване на делото в съдебното производство по НОХД № 160/2018 г. по описа на а Районен съд – Велики Преслав, според което страните: Р.П. – адвокат от ШАК, в качеството й на защитник на подсъдимия С.Г.С. с ЕГН ********** и 2) Калоян Вълков – районен прокурор при ВПРП, приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимият С.Г.С. – роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, с начално образование, женен, ЕГН **********, осъждан, през периода от месец септември 2016 г. до 31.01.2018 г., в гр. Смядово, общ. Смядово, обл. Шумен, от имот на ул. „****“ № **, при условията на продължавано престъпление, отнел чужди движими вещи – 200 броя бали люцерна с тегло по 22 кг, на стойност 900,00 лв., 50 броя бали грах с тегло по 24 кг, на стойност 110,00 лв., 50 броя бали сено с тегло по 27 кг, на стойност 150,00 лв.; 100 броя бали сено и слама с тегло по 22 кг, на стойност 200,00 лв.; 100 броя видии с шайба и уплътнение 4 мм, с дължина 8 см, на стойност 4,00 лв.; 7 броя греди от чам (бор) с дължина по 4 м и ширина 14/14 см, на стойност 208,60 лв. и 1 брой пластмасов бидон с вместимост 200 литра, без капак, на стойност 32,00 лв. – на обща стойност 1604,60 лв. (хиляда шестстотин и четири лева и 60 стотинки), от владението на В.С.В. ***, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, с което осъществил от обективна страна състава на престъплението по чл. 194, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

            Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

За горепосоченото престъпление, на основание чл. 194, ал. 1 от НК и чл. 55, ал. 1, т. 2, б. “б“ от НК, на подсъдимия С.Г.С. с ЕГН **********, се налага наказание „ПРОБАЦИЯ”.

На основание чл. 42а, ал. 4 вр. чл.42а, ал. 2, т. 1 и т. 2 от НК и чл.42а, ал. 3, т. 1 от НК и чл. 55, ал. 1, т. 2, б. „б“ от НК на подсъдимия С.Г.С. с ЕГН ********** СЕ ОПРЕДЕЛЯТ пробационни мерки „ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС“ с продължителност ОСЕМ МЕСЕЦА и периодичност на явяване и подписване пред пробационния служител или определено от него лице два пъти седмично и ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ“ с продължителност ОСЕМ МЕСЕЦА.

Причинените с престъплението – предмет на обвинението по настоящото наказателно производство имуществени вреди са възстановени изцяло чрез заместване на частта им на стойност 1245,80 лв. и чрез обезпечаването им до стойност от 378,80 лв. чрез изземване и оставяне за пазене от пострадалия на веществени доказателства, представляващи част от отнетите движими вещи на стойност 378,80 лв. (по протокол за отговорно пазене от 31.01.2018 г. /л. 38 от ДП/).

            Иззетите като веществени доказателства вещи, описани в протокол за отговорно пазене от 31.01.2018 г. (л. 38 от ДП), на основание чл. 111, ал. 1 от НПК, се връщат на собственика им – пострадалия В.С.В. ***.

            Направените по делото разноски в размер на 72,00 лв. – платено възнаграждение на вещо лице от бюджета на ОДМВР - Шумен, се възлагат в тежест на подсъдимия С.Г.С., който следва да ги заплати в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР - Шумен: IBAN: ***, BIC: ***, банка: „Обединена българска банка” АД.

 

            На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 384, вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по настоящото НОХД № 160/2018 г. по описа на Районен съд – Велики Преслав.

            Определението е окончателно и съгласно чл. 384 вр. чл. 382, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

 

                                                                                              Районен съдия:

 

                                                                                    Съдебни заседатели: 1.

 

                                                                                                                           2.

 

            Съдът, на основание чл. 382, ал. 10 от НПК,

О п р е д е л и:

            ДА СЕ СЪОБЩИ за определението за решаване на делото на пострадалия В.В. (л. 4 от ДП) – чрез връчване на препис от него.

 

 

            Великопреславският районен съд

О п р е д е л и:

            ДА СЕ ИЗДАДЕ на адв. Р.П. от ШАК удостоверение за участието й в настоящото съдебно производство с оглед определяне на възнаграждението й от НБПП.

            Делото ДА СЕ ДОКЛАДВА за решаване на въпроса по чл. 189, ал. 3 от НПК за възлагане на разноските, представляващи възнаграждението на служебния защитник след окончателното му определяне по реда на Глава VІІ от Закона за правната помощ.

 

Заседанието приключи в 15:25 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

                                                                                              Районен съдия:

 

                                                                                                         Секретар: