П Р О Т О К О Л  № 44

           

 

Година 2019                                                                                                Град Велики Преслав

Районен съд – Велики Преслав                                                           трети  състав

На 01 (първи) ноември                                                                           Година 2019

В публично съдебно заседание, в следния състав:

                                                                                              Председател Стоян Момов

Секретар Марияна Василева

Прокурор Каролина Калева-Параскевова,

Сложи за разглеждане докладваното от съдия  Момов

наказателно дело от общ характер номер 294 по описа за 2019 година.

 

 

            На именното повикване в 13:00 часа се явиха:

За ВПРП, ред. призована, се представлява от прокурор К. Калева-Параскевова.

Обвиняемият А.А.И., редовно призован, се явява лично.

Редовно призована, се явява защитникът адв. М.Т. ***, редовно упълномощена на ДП (л. 6 ДП).

 

           

Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. 382, ал. 7 от НПК

О п р е д е л и:

ОДОБРЯВА споразумението от 24.10.2019 г. за решаване на делото в досъдебното производство по ДП (БП) № 304/2019 г. по описа на Районно управление ***, уточнено на 01.11.2019 г., според което страните:

            1) М.Т. ***, в качеството й на защитник на обвиняемия А.А.И. с ЕГН ********** и 2) Каролина Калева-Параскевова – прокурор в Районна прокуратура – Велики Преслав, приемат за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият А.А.И., роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, със средно образование, женен, с ЕГН **********, неосъждан, на 08.10.2019 г., около 23:30 часа, в гр. Велики Преслав, обл. Шумен, по ул. „Кирил и Методий”, в близост до бензиностанция „Кастрол”, в посока към изхода за гр. Шумен, за моторно превозно средство – лек автомобил марка „Опел”, модел „Корса”, с номер на рама W0L0XCF6814265018, си служи с табели с регистрационен номер ****, издадени за друго моторно превозно средство – лек автомобил марка „Форд”, модел „Галакси”, с номер на рама WF0GXXPSWGXE25719, с което осъществил от обективна страна състава на престъплението по чл. 345, ал. 1 от НК.

            Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

            За горепосоченото престъпление, на основание чл. 345, ал. 1 от НК и чл. 54 от НК, на обвиняемия А.А.И. с ЕГН **********, се налага наказание „ГЛОБА“ в размер на 1000 лв. (хиляда лева).

II. Страните приемат за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият А.А.И. с ЕГН **********, на 08.10.2019 г., около 23:30 часа, в гр. Велики Преслав, обл. Шумен, по ул. „Кирил и Методий”, в близост до бензиностанция „Кастрол”, в посока към изхода за гр. Шумен, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „Опел”, модел „Корса”, с номер на рама W0L0XCF6814265018, което не е регистрирано по надлежния ред, с което осъществил от обективна страна състава на престъплението по чл. 345, ал. 2 вр. ал. 1 от НК.

            Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

            За горепосоченото престъпление, на основание чл. 345, ал. 2 вр. ал. 1 от НК и чл. 54, ал. 1 от НК, на обвиняемия А.А.И. с ЕГН **********, се налага наказание „ГЛОБА“ в размер на 1000 лв. (хиляда лева).

На основание чл. 23, ал. 1 от НК, за престъпленията по настоящото споразумение, на обвиняемия А.А.И. с ЕГН **********, се определя ОБЩО НАКАЗАНИЕ „ГЛОБА“ в размер на 1000 лв. (хиляда лева).

 

От престъпленията, предмет на обвинението по настоящото наказателно производство не са причинени съставомерни имуществени вреди.

С приложените по делото ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА се постъпва, както следва:

– на основание чл. 112, ал. 2 от НПК вр. чл. 11, ал. 2 вр. ал. 1 от НАРЕДБА № I-45 от 24.03.2000 г. за регистриране, отчет, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възстановяване на регистрацията на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства, веществените доказателства: два броя табели с регистрационен номер с надпис „****” – използвани не по установения ред, включително чрез престъпление, се предават на сектор „Пътна полиция” в ОДМВР - Добрич – по месторегистрацията на превозното средство, за което са издадени – за унищожаване.

– на основание чл. 112, ал. 4 вр. чл. 111, ал. 1 от НПК, писмените актове – документи на чужд език, иззети като веществени доказателства: оригинал на регистрационен талон – част I, № 0S-К-I-177/19-00007 от 26.06.2019 г. и оригинал на регистрационен талон част II (технически паспорт) с № FK301532 от 26.06.2019 г., издадени във Федерална република Германия, след завършване на настоящото наказателно производство се предават на заинтересованото физическо лице – А.А.И. с ЕГН **********.

 

            Направените по делото разноски в размер на 75,00 лв. – платено в брой възнаграждение на преводач от бюджета на ОДМВР – Шумен, се възлагат в тежест на обвиняемия А.А.И., който следва да ги заплати в полза на държавата, по сметка на Областна дирекция на МВР – Шумен: IBAN: ***, BIC: ***, банка: „Обединена българска банка” АД.

 

 

На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по ДП (БП) 304/2019 г. по описа на Районно управление ***.

            На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по настоящото НОХД № 294/2019 г. по описа на ВПРС.

            Определението е окончателно и съгласно чл. 382, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

 

            Заседанието приключи в 13:25 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

                                                                                                          Районен съдия:

 

                                                                                                                    Секретар: