П Р О Т О К О Л №49

 

 

Година 2019                                                                                              Град Велики Преслав

Районен съд – Велики Преслав                                          трети състав

На 06 (шести) декември                                                                        Година 2019

В публично съдебно заседание, в следния състав:

              Председател Стоян Момов

Секретар Марияна Василева

Прокурор Каролина Калева-Параскевова,

Сложи за разглеждане докладваното от съдия Момов

наказателно дело от общ характер номер 337 по описа за 2019 година.

 

 

На именното повикване в 14:30 часа се явиха:

ВПРП, редовно призована, се представлява от прокурор Каролина Калева-Параскевова.

Подсъдимият Н.Л.К., призован по реда на чл. 358, ал. 3 от НПК, се явява лично.

Уведомен, в хипотезата на чл. 358, ал. 3 от НПК, се явява защитникът адв. Валери Кирилов от ШАК, упълномощен след внасяне на делото в съда.

Свидетелите В.А.А., Т.А.И., Ж.Т.Ж. и А.Х.Х., редовно призовани по реда на чл. 358, ал. 3 от НПК чрез прокурора, се явяват лично.

           

            Съдът, като взе предвид така постигнатото споразумение между страните, счита, че същото не противоречи на закона и морала, поради което и на основание чл. 384 вр. чл. 382, ал. 7 от НПК

            О п р е д е л и:

ОДОБРЯВА споразумението за решаване на делото в съдебното производство по НОХД № 337/2019 г. по описа на Районен съд – Велики Преслав, според което страните:

1) Валери Кирилов – адвокат от ШАК, в качеството му на защитник на подсъдимия Н.Л.К. с ЕГН ********** и 2) Калоян Вълков – районен прокурор в Районна прокуратура – Велики Преслав, поддържано в съдебно заседание от Каролина Калева-Параскевова – прокурор при ВПРП,

приемат за безспорно установено от фактическа страна, че подсъдимият Н.Л.К. – роден на *** ***, български гражданин, с постоянен и настоящ адрес:***, със средно образование, женен, с ЕГН **********, неосъждан, освобождаван от наказателна отговорност по реда на Глава VІІІ, Раздел ІV от Общата част на НК (на осн. чл. 78а от НК), на 18.11.2019 г., в гр. ***, обл. Шумен, до железопътен прелез в близост до път II-73, с посредственото извършителство на А.Х. ***, за моторно превозно средство – товарен автомобил марка и модел „ИФА В 50 Л” с номер на рама 377105, си служи с табели с регистрационен номер ****, издадени за друго моторно превозно средство – товарен автомобил марка „ИФА В Л” с номер на рама 825218, собственост на Ж.В.Х.от гр. ***, с което осъществил от обективна страна състава на престъплението по чл. 345, ал. 1, пр. 1 от НК.

            Деянието е извършено виновно при форма на вината – пряк умисъл.

            За горепосоченото престъпление, на основание чл. 345, ал. 1, пр. 1 от НК и чл. 54 от НК, на подсъдимия Н.Л.К. с ЕГН **********, се налага наказание „ГЛОБА“ в размер на 1000 лв. (хиляда лева).

От престъплението, предмет на обвинението по настоящото наказателно производство не са причинени имуществени вреди.

            По обвинението за престъплението, предмет на настоящото споразумение, не са направени разноски за присъждане.

            С приложените по делото ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА се постъпва, както следва:

– на основание чл. 112, ал. 2 от НПК вр. чл. 11, ал. 2 вр. ал. 1 от НАРЕДБА № I-45 от 24.03.2000 г. за регистриране, отчет, спиране от движение и пускане в движение, временно отнемане, прекратяване и възстановяване на регистрацията на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства, веществените доказателства: два броя табели с регистрационен номер с надпис „****” – използвани не по установения ред, се предават на сектор „Пътна полиция” в ОДМВР - Шумен – по месторегистрацията на превозното средство, за което са издадени – по компетентност.

 

На основание чл. 24, ал. 3 вр. чл. 384, вр. чл. 382, ал. 7 от НПК, ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по настоящото НОХД № 337/2019 г. по описа на Районен съд – Велики Преслав.

Определението е окончателно и съгласно чл. 384 вр. чл. 382, ал. 1 от НПК, има последиците на влязла в сила присъда.

 

                                                                                              Районен съдия:

 

Заседанието приключи в 14:57 часа, протоколът изготвен в с.з.

 

 

                                                                                              Районен съдия:

 

                                                                                                        Секретар: